Wie zijn de beide initiatiefnemers?

Teun Glasbergen (1946)
Als Leidschendamse ondernemer heeft Teun Glasbergen zijn sporen verdiend met Glasbergen Audio/Video, een speciaalzaak van naam aan de sluis in Leidschendam, die tegenwoordig onder opvolger Lex Karsten floreert onder de naam van Lexicom MultiMedia. Van 1997 tot 2014 was Glasbergen voorzitter van de Ondernemers Vereniging Damcentrum (OVD), later de Ondernemersvereniging Leidschendam Centrum (OLC). Bij zijn aftreden ontving hij de UBU van de gemeente uit handen van wethouder Marcel Houtzager.

Wim Schoevers (1948)
Na een loopbaan als civiel-ingenieur en public relations-adviseur bij respectievelijk Boskalis, Ingenieursbureau Tebodin (HBG) en Ballast Nedam Holding werkt Wim Schoevers sinds 1991 als zelfstandig communicatie-adviseur onder de naam Saffier Public Relations in Leidschendam. In zijn opdrachtgeverskring komen bedrijven en organisaties voor als Tebodin, NAP The Process Industry Competence Network, DACE Dutch Association of Cost Engineers, VVD Bestuurdersvereniging, VVD, Gemeente Leidschendam-Voorburg, MKB Leidschendam-Voorburg, Platform Economie, Onderwijs & Arbeidsmarkt en de internationaal befaamde waterbouwkundige prof. dr. Ronald Waterman.
Van 1994 tot 2014 was Schoevers vice-voorzitter van de Ondernemers Vereniging Damcentrum (OVD), later de Ondernemersvereniging Leidschendam Centrum (OLC).

Tijdens hun afscheid op een OLC-ledenvergadering op 17 februari 2014 werden Glasbergen en Schoevers door wethouder Houtzager omschreven als “twee markante bestuursleden die een sterk koppel vormen, elkaar aanvullen en goed op elkaar ingespeeld zijn. Glasbergen meer op de voorgrond als het gezicht van de Ondernemersvereniging en Schoevers op de achtergrond als de man van de communicatie die het bestuur geprofessionaliseerd heeft. Beide heren hebben zich, ieder op hun eigen wijze, met hart en ziel op niet aflatende wijze ingezet voor de renovatie van Leidschendam Centrum. Het is mede aan hen te danken dat het Centrum nu is wat het is. De heren mogen trots zijn op wat is bereikt.”

Op grond van zijn verdiensten ontving Teun Glasbergen de gemeentelijke onderscheiding UBU.
V.l.n.r.: wethouder Marcel Houtzager, Teun Glasbergen en Wim Schoevers.