Omdat op het totale budget van 300.000 euro nog een fors bedrag ontbreekt, is op 31 maart een actie begonnen op het crowdfunding en -sourcingplatform voor buurtinitiatieven www.voorjebuurt.nl met het doel minimaal €15.000 binnen te halen.

“Dit is een prachtige manier voor iedere inwoner of ieder bedrijf in Leidschendam-Voorburg om ‘mede-eigenaar’ worden in de verfraaiing van het Sluisgebied”, zeggen (v.r.n.l.) Wim Schoevers, Teun Glasbergen en Peter de Groot, het bestuur van de Stichting Licht op de Sluis. “Afhankelijk van het donatiebedrag staat er – mede dankzij de medewerking van lokale ondernemers – een leuke attentie of verrassende beloning tegenover. In ieder geval wordt iedere donateur straks uitgenodigd om bij de officiële ingebruikstelling het licht aan te doen.”

Crowdfunding via het online platform Voor je Buurt is inmiddels al zeer succesvol gebleken. Deze financieringswijze voor lokale initiatieven met een maatschappelijke impact wordt door tal van landelijke fondsen ondersteund. Als waardering dragen zij vaak ook hun steentje bij. De Stichting Voor Je Buurt is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) waardoor er fiscale voordelen zijn voor donateurs.

Ga naar www.voorjebuurt.nl/lichtopdesluis/ om ‘mede-eigenaar’ te worden van een fraaier sluisgebied in Leidschendam Centrum.